SUF-Kunskapscentrum 
Aktuellt från SUF-KC
Barn och vuxna på förskola
Digital SUF-konferens 15 maj 2024
SUF-Kunskapscentrum samlar, utvecklar och sprider kunskap om föräldraskapsstöd i familjer där en förälder har kognitiva svårigheter som påverkar deras föräldraförmåga. 
Dagen kommer att fyllas med en mängd intressanta och lärorika föreläsningar. 
SUF-konferensen vänder sig till alla som har intresse av frågor om anpassat föräldraskapsstöd, så som yrkesverksamma, föräldrar och anhöriga som möter föräldrar med kognitiva svårigheter liksom brukarorganisationer och beslutsfattare på nationell, regional och lokal nivå. Återigen hålls SUF-konferensen digitalt, vilket innebär att du är välkommen att delta på distans via internet. Varmt välkommen till en dag av lärande och engagemang den 15 maj 2024.

Mer information om SUF-konferensen och konferensprogram

glasögon som har barn i fokus
Vi söker pappor
Det behövs mer forskning om erfarenheter från pappor med IF och vi söker deltagare till studien: Pappastudien – Erfarenheter från pappor med IF. För att komma i kontakt med deltagare behöver vi hjälp av yrkesverksamma, som möter pappor med IF. Material som kan användas för att rekrytera pappor liksom utförlig information om studien finns på SUF-Kunskapscentrums webbplats.

Mer information om pappastudien 
Att prata om föräldraskap och vad det innebär
Den 15 april 2024 kl. 13.00-14.30 har du möjlighet att delta på detta webbinarium. Ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning (IF) eller andra kognitiva svårigheter behöver få anpassad information för att kunna ta beslut om hur de vill ha sitt vuxenliv – med eller utan barn. Under eftermiddagen får du ta del av SUF-Kunskapscentrums anpassade metoder som underlättar informerade beslut hos unga. Metoderna inkluderar samtalsmaterialet Toolkit samt användningen av babysimulatorn Reality Care Baby

Till program och anmälan
SUF-Kunskapscentrum, S:t Johannesgatan 28 J Uppsala,
suf@regionuppsala.se
Facebook
Facebook